BLT Pàstà Sàlàd Recipe – delicious Summer pàstà sàlàd ideà! Bàcon, lettuce ànd tomàtoes with fàrfàlle pàstà ànd creàmy dressing (màyo-free option too!) is like your fàvorite BLT sàndwich toppings in à bowl.
It’s officiàlly Summer pàstà sàlàd time! Let’s stàrt with à clàssic thàt’s so delicious, it hàs to àppeàr on your tàble this seàson. It’s àll of your fàvorite BLT sàndwich toppings, tossed with cooked fàrfàlle pàstà ànd creàmy Rànch dressing. Cràzy delicious!
Crispy bàcon (bàked in the oven), chopped or torn Romàine lettuce, chopped tomàtoes (I used on-the-vine type but Romà would be good too) àre tossed with cooked ànd cooled pàstà ànd creàmy Rànch dressing. Greàt option for à lunch to work or à trip meàl! Keep dressing sepàràtely until you àre reàdy to eàt.
BLT Pasta Salad Recipe
BLT Pàstà Sàlàd Recipe - delicious Summer pàstà sàlàd ideà! Bàcon, lettuce ànd tomàtoes with fàrfàlle pàstà ànd creàmy dressing (màyo-free option too!) is like your fàvorite BLT sàndwich toppings in à bowl.
!for the dressing:
Notes:
It’s officiàlly Summer pàstà sàlàd time! Let’s stàrt with à clàssic thàt’s so delicious, it hàs to àppeàr on your tàble this seàson. It’s àll of your fàvorite BLT sàndwich toppings, tossed with cooked fàrfàlle pàstà ànd creàmy Rànch dressing. Cràzy delicious!
Crispy bàcon (bàked in the oven), chopped or torn Romàine lettuce, chopped tomàtoes (I used on-the-vine type but Romà would be good too) àre tossed with cooked ànd cooled pàstà ànd creàmy Rànch dressing. Greàt option for à lunch to work or à trip meàl! Keep dressing sepàràtely until you àre reàdy to eàt.
BLT Pasta Salad Recipe
BLT Pàstà Sàlàd Recipe - delicious Summer pàstà sàlàd ideà! Bàcon, lettuce ànd tomàtoes with fàrfàlle pàstà ànd creàmy dressing (màyo-free option too!) is like your fàvorite BLT sàndwich toppings in à bowl.
Ingredients:
- 2 cups uncooked farfalle pasta
- 4 cups chopped or torn Romaine lettuce
- 1,5 cup chopped tomatoes
- 4 slices bacon cooked to crispy, chopped
- 1/2 cup chopped red onion
!for the dressing:
- 1/4 cup Ranch dressing
- 1/4 cup sour cream
- 1/4 cup mayonnaise
- 1/4 tsp ground black pepper
- 1 Tbsp apple cider vinegar
Instructions:
- Cook pasta according to instructions on the box. Drain, rinse with cold water. Set aside.
- Place salad ingredients in a large bowl.
- In a small bowl, stir together dressing ingredients. Pour over salad. Toss gently to coat.
- Refrigerate until ready to serve or serve right away.
Notes:
- You can use any bite-size pasta you like. Rotini is a fantastic option!
- Feel free to skip the onion, if you are not a fan.
- For a mayo-free option, replace mayonnaise with more sour cream or Ranch dressing. Just make sure to make 3/4 cup of mixture. You can also use healthier options, like avocado mayo.
- Feel free to use more bacon!
- I used on-the-vine tomatoes for this salad. Roma is another great option. You can also use cherry tomatoes.
- You can use white vinegar but I highly recommend apple cider vinegar in cooking.